Отруйні квіти у нас вдома!

 Нарциси — це отруйні рослини, вони небезпечні для людей і тварин. Якщо випадково з’їсти цибулину нарциса, прийнявши її за звичайну харчову цибулю, це може викликати серйозні проблеми зі шлунком, підвищення кров’яного тиску, тахікардію, а у важких випадках — навіть смерть.

 

Дифенбахія. Ці популярні домашні рослини люблять напівтінь. Їх ще називають «німою тростиною» саме через симптоми, які виникають, коли рослину випадково з’їсти. Сік дифенбахії віднімає мову, горло починає пекти і набухати, іноді настільки сильно, що перекриває доступ повітря у глотку. Це може бути смертельно як для тварин, так і для людей, якщо вони з’їли багато даної рослини.

Олеандр. Всі частини олеандра, який є дуже популярною кімнатною рослиною – страшенно отруйні. Одягайте рукавички та мийте руки після того, як обрізали чи пересаджували його, аби бути певними, що отруйний сік не потрапить вам на шкіру чи до рота. Якщо ви проковтнете навіть невелику кількість, це може бути смертельно.

 Монстера. Якщо листя цієї рослини пожують тварини або люди, це може викликати серйозні проблеми. Симптоми отруєння доволі яскраво виражені та болісні – втрата голосу, виникнення міхурців, захриплість, подразнення горла. Недозрілі плоди монстери містять дуже високий рівень щавлевої кислоти, і їх доволі небезпечно їсти. Аби фрукт дозрів, потрібен цілий рік, тоді він матиме смак, схожий на ананас. У чутливих людей, котрі вжили дозрілі плоди, може також виникнути кропив’янка на шкірі та сильний свербіж.

 Фікус. Це – дуже популярна кімнатна рослина, котра є у багатьох квартирах і домівках. Проте вона також є отруйною. Фікус містить отруйні речовини у своїх стеблах та листі. Через сік фікуса у вас може з’явитися подразнення на шкірі, почервоніння, можуть навіть вискочити пухирці та початися алергія. Якщо дитина чи тварина наїлися фікусу, треба терміново промити рот та шлунок, аби мінімізувати опіки слизової оболонки.
 Епіпремнум золотистий — це близький родич філодендрона, і його так само легко вирощувати вдома. Але, на жаль, він викликає ті ж симптоми, що й філодендрон, якщо його проковтнути.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Цікаві факти про екологію України